Når du skræller de runde herligheder, som f.eks. klementiner og appelsiner, vil de alle være økologiske hos Compass Group FS.

Nu vil vi per 1. februar 2020 udelukkende anvende økologiske citrusfrugter i vores kantiner.

Du kan nyde de saftige frugter med en garanti for, at de er dyrket økologisk. Dette indebærer en dyrkning, hvor både sprøjtemidler og overfladebehandlingen er begrænset. I 2019 brugte Compass Group FS over 140.000 kg citrusfrugter. Cirka 50.000 kg var allerede økologiske, heraf hovedsageligt citroner.

Det er ikke noget nyt, at vi har fokus på frugt og grønt i vores køkkener. Den andel udgør mere end 42 % af vores samlede indkøb - netop fordi vi gerne vil inspirere folk til at vælge grønt. Vores fokus er at hjælpe vores gæster med at træffe et sundere valg i hverdagen.

Økologi er vejen frem

Økologi er vigtigt for os og med overgangen til økologiske citrusfrugter, sætter vi endnu et væsentligt flueben i vores mål for en bæredygtig fremtid.

Vi har siden 2015 overvejende anvendt økologiske citroner og tager nu et skridt videre. Desuden har alle vores bananer været økologiske siden 2011, og vores æg har været økologiske siden 2018.

Den store opmærksomhed på økologiske råvarer er en del af den bæredygtige tilgang til madlavning, som vi løbende udvikler. Vi laver mad med mening for mennesker, miljø og forretning. De økologiske citrusfrugter er bl.a. et tiltag, som forbedrer vandmiljøet og hjælper biodiversiteten.

Over 130 kantiner har Det Økologiske Spisemærke

De økologiske citrusfrugter tæller nu med i resultaterne af Det Økologiske Spisemærke. Mere end 130 af vores køkkener har allerede opnået enten sølv- eller bronzemærket.

Mærket er kontrolleret af Fødevarestyrelsen, der overrækkes til spisesteder med en større procentdel af økologi. De økologiske varer i vores kantiner svarer til cirka 40 % af det samlede råvareindkøb.

Læs mere om vores holdning til økologi og hvordan vi dagligt arbejder på at forbedre og udvikle smagen i vores kantiner.