
Nyd smagen af velfærd
Når dagens første solstråler rammer de fredede naturområder på de nordjyske sletter, dukker små grupperinger af kødkvæg og kalve op ude i horisonten. Men man skal kigge godt efter.
Det grønne areal fortsætter nemlig, så langt øjet rækker, og her går dyrene frit rundt det meste af året. Kalvene får lov til at blive hos deres mødre, til de er ti måneder og gamle nok til at klare sig selv.
Måltiderne består af græs, men mest af alt nyder de godt af de vilde blåbær, gyvel, lyng og blade fra de mange egetræer, der gror på det store areal. Fælles for kvægets måltider er, at de hverken er blevet gødet eller sprøjtet. Sammen med en masse daglig motion gør det, at kødet bliver mørkt, mørt og fyldt med god smag.
Når vinteren melder sin ankomst, kan dyrene søge ly i læskure eller stalde. Selv når de ender deres dage, bliver de behandlet med værdighed. Den korte transporttid til slagteriet mindsker nemlig stressniveauet. Samtidig øger det kvaliteten på kødet – og giver dig den bedste smagsoplevelse.
Hos Nordjysk Naturkød lever kvæget så godt, at Dyrenes Beskyttelse anbefaler, at vi serverer det for dig.
Velbekomme!