Torsdag og fredag i uge 4 mødtes en knivskarp forsamling af køkkenchefer til lederseminar 2020. De to dage bød på faglige og sjove udfoldelser, da de cirka 190 deltagere skulle forholde sig til fremtidens kantine og deres egen rolle i virksomhedens udvikling.

En af de mange erfarne køkkenchefer som deltog, var Anna, der dagligt leder en kantine i Stige på Fyn. Hun mener, at seminaret er et godt initiativ, der præsenterer en masse aktuelle temaer og beskriver, hvad der generelt rører sig i markedet.

”Nu var det tredje gang, jeg var afsted og det levede op til forventningerne. Man begynder jo at kende flere ansigter, så der er god sparring på forskellige parametre. Seminaret var også godt planlagt, da de jo ved, at mange af os ikke plejer at sidde stille så længe af gangen.”

I inspirerende omgivelser kunne vores flittige kolleger nyde spændende og nytænkende oplæg om fremtidens planer og gastronomiens grønne udvikling.

”Det var spændende at høre om fremtidens kantine og den udvikling som vi er under. Det var generelt gode oplæg og flere af dem var også ret sjove –vi tog alvoren med et grin, hvilket gør emnerne nemmere at forholde sig til.”

Tid til sociale indslag

Efter torsdagens oplæg fik flokken muligheden for at finpudse de sociale kompetencer. Med en lille konkurrence kunne de møde kolleger på tværs af afdelinger.

”Som mennesker sætter vi os jo ved siden af dem, vi kender – så når vi bliver mixet i løbet af dagen, lærer man automatisk nye kolleger at kende. De sociale lege er meget forløsende, da de bringer små kamphaner op i de fleste og gør det hele mindre stramt.” 

FFCo_Lederseminar_750x450_2.jpg

Menuen stod på inspiration

Når forsamlingen udgør nogle af de mest garvede smagsdommere i branchen, var det ikke tilfældigt, hvad der blev serveret i løbet af seminaret. I forlængelse af de forskellige oplæg, hvis hovedfokus bl.a. var plantebaseret kost og koncepter som ”keep it simple” og ”fra mere til bedre”, demonstrerede køkkenet hvordan dette kunne gøres.

”Det var super lækker mad og snacks der blev serveret. De vegetariske smørrebrød var så lækre og jeg manglede på intet tidspunkt kødet. Konceptet med en mindre, men bedre frokost var også en rigtig fed idé.”