Nye franske smage til din frokost

Smagsløgene blev udfordret og ikke mindst begejstret, da en udvalgt skare af vores dygtige køkkenchefer i 2018 satte kursen mod Frankrig, for at hente ny inspiration til din daglige frokostoplevelse.

Med stor fascination sugede vores gastro-nørder det stolte håndværk og de spændende smage til sig, da de besøgte nogle af de producenter, hvis oste, olivenolier, vine og charcuteriprodukter du kan møde i vores kantiner.

Vi blev blandt andet inviteret ind bag de tykke mure i det gamle Fort St Antoine, hvor Marcel Petite i mere end 50 år har lagret sine velsmagende Comté oste.

I de kølige grotter dybt under Roquefort, fortalte 3. generation af familien Carles om, hvordan deres cremede Roquefortoste, som de eneste, fortsat fremstilles manuelt, helt uden automatiserede processer. En fantastisk smagsoplevelse, også for mere skeptiske ikke-ostespisere. 

 

- Og det vakte stor begejstring hos kokkene, da femte generation af Teyssier-familien viste, hvordan de med stor respekt for råvarerne, frembringer de lækreste pølser, lufttørrede skinker og andre delikatesser.

Fælles for de udvalgte producenter er kvalitet, tradition, håndværk og passion, hvilket også er nøgleord for os, når vi arbejder i køkkenet.

 

Hvert år sendes en udvalgt delegation af vores kokke og andet godtfolk ud i verden for at samle nye smagsoplevelser, så vi kan byde dig på nye og inspirerende frokoster. Inspirationsturen bruges blandt andet til at finde nye spændende fokusprodukter, som vi hver måned udbreder i alle vores kantiner og udvider smagspaletten med.

Det er også på denne tur, der høstes ny inspiration til vores populære ”Restaurant Days”. Alle de deltagende køkkenchefer har fået til opgave at sammensætte en menu med udvalgte råvarer, som vi spreder ud til alle vores kantiner. Så måske du vil kunne smage den franske inspiration næste gang, du sætter dig til bords ved vores Restaurant Days? Formålet med turen er nemlig at give dig endnu flere spændende smagsoplevelser samt at få kendskab til, hvordan vores leverandører arbejder.

Bon appetit!