Det skal du bruge

Til 4 portioner. Tilberedningstid: ca. 1 time

2 stk porrer – mellemstørrelse
60 g honning
50 g smør
2 dl hønsebouillon
30 g økologisk, laktosefri flødeost
Røget paprika
Porreaske – laves i opskriften

Sådan gør du

Skær den mellemste del af porren i 5 cm stykker.
Pochér dem nænsomt i hønsebouillonen i ca. 20 min. Gem dem og hold dem varme.
Tag bladene fra toppen – 2 stk. til suppen og resten skal anvendes til aske.
Aske: Læg de grønne topblade i et ovnfastfad og ”brænd” dem til aske ved 200 C i ca. 12 min. Porretoppene skulle så være reduceret til aske men stadig beholde formen af bladet.
Tag rødderne fra porren – skyl dem godt, fritér dem i olie og tør dem på papir. Giv dem lidt smag med røget paprika.
Suppe: pochér de gemte topblade i den varme bouillon i 2 minutter, blend det til suppe og hold denne varm.
ANRETNING
Smør eller lav små klatter af flødeosten tilfældigt i bunden af en lille skål. Hæld den varme suppe i skålen. Placér det pocherede porrestykke lodret i midten af skålen. Læg de friterede rødder på toppen af porrestykket. Pynt med porreasken på retten eller i kanten af skålen og servér retten - velbekomme!