Det skal du bruge

Selleri
1 knoldselleri
1 æg
30 g hvedemel
Rasp
Salt og peber
Smør til stegning

Remoulade
½ fennikel
¼ blomkål
1 gulerod
5 dl. vand
1 spsk. æblecidereddike
1 spsk. sukker
40 g syltede agurker
1 tsk. karry
½ – 1 tsk. stødt gurkemeje
8 spsk. god mayonnaise
Salt og peber

Sådan gør du

Rens og skræl sellerihovedet. Halvér det og skær det derefter ud i store skiver med en tykkelse på ca. 1 cm. Slå ægget ud i en skål og pisk det sammen med mel, salt og peber. Vend selleriskiverne i æggemassen og dernæst i rasp. Steg skiverne i smør eller olie på en varm pande, indtil de er sprøde og gyldne, ca. 4 minutter på begge sider.

Skær fennikel, blomkål og skrællet gulerod i små tern. Giv grøntsagerne et opkog i en gryde med vand, eddike og sukker. Så snart de er møre, hældes de i en sigte og køles af. Hak de syltede agurker fint og bland dem med karry, gurkemeje og mayonnaise. Rør til sidst de kogte grøntsager i og smag til med salt og peber.