Det skal du bruge

Pastinak
3 pastinakker
500 g sukker
5 dl eddike
5 dl vand
5 laurbærblade
1 tsk. sorte peberkorn
1 løg i skiver
7 hele nelliker

Cremet karry-kikærtesalat med æble
2 ds. kikærter
1 tsk. karry
½ tsk. stødt spidskommen
3 spsk. creme fraiche 18 %
3 spsk. mayonnaise
¼ rød peberfrugt
1 stilk blegselleri
½ rødløg
Salt og peber
1 rødt æble

Sådan gør du

Pastinak:
Skræl og skær pastinakken i tykke skiver af ca. 2 cm.
Steg dem i lidt olie på hver side i 2-3 min.
Kog eddike, sukker og vand op med alle krydderierne og hæld den varme lage over de stegte pastinakker.
Lad dem gerne trække i 2-3 dage før brug.

Kikærtesalat med æble
Hæld kikærterne i en stor skål, og mos dem lidt med bagsiden af en grydeske, så nogle af kikærterne bliver most, mens andre stadig er hele. Det giver en dejlig tekstur til salaten.
Rør creme fraiche og mayonnaise i. Tilsæt karry og spidskommen og smag til med salt og peber.
Skær peberfrugt, æbler og selleri i små stykker og vend i. Snit rødløg fint og vend også i.