Det skal du bruge

Kikærterne
1 ds. kikærter
3-4 spsk. mayonnaise
1 tsk. rødvinseddike
1 tsk. grov sennep
2 stængler bladselleri
2 spsk. syltede agurker
1 æble
Salt og peber

Syltede rødløg
1 rødløg
½ dl æblecidereddike
½ dl vand
1 tsk. salt
3-4 spsk. sukker
1 tsk. sorte peberkorn

Sådan gør du

Kikærterne:
Dræn kikærterne og kom dem i en foodprocessor sammen med mayonnaise, rødvinseddike og sennep. Blend til det har en rimelig fin konsistens, men stadig lidt tekstur. Hak bladselleri, syltede agurker og æble fint, og vend begge dele i salaten - smag til med salt og peber.

Syltede rødløg:
Pil rødløget, og skær det i tynde skiver. Kom skiverne i et rent sylteglas. Hæld æblecidereddike og vand i en gryde og tilsæt salt, sukker og peber. Giv det et kort opkog. Hæld lagen over løgene, kom låg på og sæt glasset på køl, hvor det kan holde sig i ca. 14 dage.