Det skal du bruge

Til 4 personer

1 ds. confiterede andelår
300 g grønne Puy linser
1 stk. skalotteløg, finthakket
2 stk. gulerødder, skrællede og i fine tern
2 spsk. balsamisk eddike
2 stk. timiankviste
1 spsk. Karl Otto Mill & Mortar
6 dl hønsebouillon
2 spsk. andefedt
200 g blandede svampe, f.eks. champignoner, østershatte og kantareller – delt i mindre stykker

Sådan gør du

Confiterede andelår:
Skrab andelårene fri for fedt og læg dem i et ildfast fad. Grill dem i ovnen med skindet øverst (husk at holde godt øje med dem). Når de er let gyldne, varmes de i almindelig ovn i ca. 15-20 minutter ved 200 C.
Ekstra: Andelårene kan også serveres med traditionel rødkål og/eller en rødkålssalat.

Linsesalat:
Skyl linserne i koldt vand. Rist løg og gulerødder let i en gryde med andefedt.
Tilsæt eddike, linser, timiankviste og Karl Otto krydderi. Rist let i 1 minut og tilsæt herefter hønsebouillon. Bring gryden i kog og lad den herefter simre ved middelvarme i ca. 20-25 min. Rens svampene og rist dem af på en varm pande i lidt andefedt, til de er gyldne.
Vend svampene i linserne. Tilsæt med fordel lidt ekstra andefedt til linserne for at få en mere smagfuld linsesalat, og smag retten til med salt og peber.
Servér lun til de confiterede andelår.

Velbekomme!