Det skal du bruge

TILBEREDNINGSTID
DAG 1: ca. 20 min. + marineringstid & DAG 2: ca. 60 min.

Til 4 personer
500 g kyllingebryst uden skind
2 spsk. Garam Masala krydderiblanding
2 tsk. gurkemeje
150 g yoghurt naturel (el. græsk yoghurt)
1 ds hakkede tomater
Lidt olie til stegning
30-50 g smør
2 stk. løg
ca. ½ dl piskefløde
Salt og peber
Basmatiris & naanbrød efter behov
evt. frisk koriander

Sådan gør du

DAG 1:
Skær kyllingebrysterne i grove stykker, og marinér med Garam Masala og gurkemeje.
Overhæld med yoghurt, og massér det godt rundt i kødet.
Hæld herefter de hakkede tomater over. Vend det hele godt rundt, og stil det på køl.
Hviletiden på køl må gerne være flere timer og gerne natten over.
DAG 2:
Varm olie og smør i en tykbundet gryde/sautérpande.
Kom groft-snittede løg ved og sautér let, de skal blot være blanke.
Kom herefter hele kyllingeblandingen sammen med al væsken i gryden. Rør godt rundt og lad simre,
indtil kyllingen er mør og “gennemkogt”. Dryp piskefløden i og kog igennem. Smag til med salt og peber.
Retten kan virke en smule grynet i konsistensen, men det er helt korrekt og skyldes syren fra yoghurten.
Servér med naanbrød og basmatiris, samt rigelige mængder af frisk koriander.

Velbekomme!

Tip: Prøv at tilføje små stykker ingefær og hvidløg under sauteringen. Skal den være hot, så føj tørrede chiliflager til krydderiblandingen. Retten kan også laves med f.eks. lam el. gris - det tager dog lidt længere simretid i gryden.
Tilføj også gerne grove tern af gulerod el. lign. for variationens skyld.