
Det skal du bruge
TILBEREDNINGSTID
ca. 30 min.
Til 6 personer
Olie
3-4 stk. af hver af flg. krydderier:
kardemomme kapsler, nelliker hele, sennepsfrø, kanelstænger, laurbærblade
2 spsk. ingefær/hvidløgspasta
4 løg snittet i halve ringe
1 håndfuld korianderblade
2 friskhakkede tomater
1 kg soyabønner eller plantefars
100 g kokosmælk
Masala
1 spsk. chilipulver
2 spsk. korianderpulver
½ spsk. gurkemeje
½ spsk. knust peber
1 ½ spsk. garam masala
Sådan gør du
Varm en god portion olie op i en tykbundet gryde, og tilsæt krydderier og ingefær/hvidløgspastaen. Varm det op, uden at brænde krydderierne på – så skal du nemlig starte forfra.
Tilsæt løg, og sautere til de er klare. Krydr med salt for at fremme smagene fra krydderierne.
Tilsæt korianderbladene og krydderierne til masala, og rør det sammen. Efter et par minutter vil den skarpe duft fordampe. Tilsæt tomaterne, og lad blandingen koge sammen i et par minutter.
Tilsæt derefter soyabønner eller plantefars og kokosmælk, kog op, og lad det simre i ca. 10 min. Smag til med salt.
Servér med basmatiris, tørret kokosnød, brændt blomkål og raita.
Velbekomme!