Af Christina Tryde Bruun, køkkenchef

 

Der er intet mere stemningsfuldt end havet og dets mange skatte. En af dem er ansjoser! Talatta er det navn, som oldtidens grækere gav havet. Ansjospastaen kommer fra den sicilianske familievirksomhed, som bærer det samme navn. I tre generationer har Talatta lavet ren magi af friske ansjoser på Sicilien. 

Det er ikke tilfældigt, at sicilianerne er verdenskendte for deres ansjoser. Hele vejen fra hav til det færdige produkt behandles ansjoserne efter den autentiske håndværkstradition, som fiskere i århundreder har bedrevet i området kombineret med streng kvalitetskontrol. Indenfor 24 timer fra fangsten, vaskes og håndrenses ansjoserne, før de med stor ekspertise lagres i havsalt i op til 12 måneder. Herefter håndfileteres ansjoserne, før de laves til den smagfulde Talatta-ansjospasta.

INSPIRATION

Jeg bruger den gerne til smagsforstærkning i pastaretter, som topping på pizza eller som smørelse på brød. Den er så god og smagfuld, at den kan give det sidste ’kick’, hvis man bruger den til at finjustere eller tilsmage dressinger.