Af gastronomisk chef, Kenneth Balieu Sørensen

 

Sorghum, også kaldet Durra, er en kornsort, der kan vokse i meget tørre og varme områder. Den er derfor en vigtig fødevare i blandt andet Afrika og Asien, hvor den er blevet dyrket siden stenalderen. I den vestlige verden er sorghum dog et relativt nyt bekendtskab.

Sorghum er glutenfri og giver en god mæthedsfølelse længe efter, du har spist. Den alsidige kornsort anvendes i alt lige fra morgenmadsprodukter, stivelsesprodukter, dextrose, sirup og sågar alkoholiske drikke. Stilkene bliver også brugt, eksempelvis til dyrefoder, men også byggematerialer, da sorghum kan blive fra to til fire meter høj. Én plante bærer typisk 800-3000 frø.

INSPIRATION

Jeg bruger den gerne som et mættende og bærende element i salater og vegetarretter på lige fod med bønner, linser, couscous, boghvede og quinoa. Med sin milde, søde og nøddeagtige smag er den også god i bagværk, eksempelvis i glutenfrie kager, muffins og søde dessertbrød.