Af Freddy Jespersen, kundechef

 

Hey - det er da mini rosiner..?

Korender og koriander forveksles ofte, men de har faktisk intet til fælles. Det skulle da lige være, at begge er et omdiskuteret krydderi med passionerede fortalere og modstandere.

Korender er små, tørrede og kernefrie vindruer – altså en art rosiner – der stammer fra Grækenland, nærmere betegnet byen Korinth, hvor de har deres navn fra. De er lidt mindre end rosiner, men langt mere intense i smagen. Korender bruges som et lifligt krydderi i brød og kager, eksempelvis som fyld i julekager, i remonce til kringler eller som pynt på de safrangule luciabrød og de sprøde korendekager.

I princippet kan de sagtens bruges året rundt, men nok blandt andet grundet luciabrødet er korender for mange blevet synonym med julebageri.

INSPIRATION

Jeg bruger dem gerne i luciabrød, men også i andet bagværk og brød. De tilføjer også en dejlig sødme til dit mysliknas eller i salater, og som snack er de også et velsmagende alternativ til andre søde sager. Generelt vil du med fordel kunne erstatte rosinerne med korender i mange opskrifter.