
Appelsiner stammer oprindeligt fra Asien, men i dag dyrkes de også under de sydlige europæiske himmelstrøg i lande som f.eks. Italien, Spanien og Grækenland. Den friske og søde appelsinsaft er en fast del af morgenbordet i mange hjem, men appelsiner kan bruges til meget andet end juice. Eksempelvis har appelsinernes vidunderlige duft gjort dem til elskede ingredienser i alt fra likør til parfumer.
Skallerne er også fulde af kraft. Når de tørres, gør de sig fantastisk godt i bagværk og konfekture. De tilføjer en kraftig, men sød og frugtig citrussmag til dine kreationer. Tørrede appelsinskaller er nemme at lave selv, men du kan også købe dem i de fleste butikker. De fås hele året, men særligt den hyggelige juletid klæder dem.
INSPIRATION
Jeg bruger det gerne som smagsgiver ved stegning af and og kylling med lækkert, sprødt skind. Den er også yderst velegnet i desserter, for den er lige dele dekorativ og rig i både duft og smag